Het Italiaanse FABY heeft zich op korte tijd opgewerkt tot één van de trending brands in nagellak. Met een assortiment van meer dan 200 kleuren is er dan ook voor ieder wat wils.

 

Wij zijn alvast erg opgetogen met de FABY nagellak. Eén laagje is voldoende om een mooi glanzend effect te bekomen. Bovendien blijven je nagels er lang fantastisch uit zien, tot wel vijf dagen! Zeker als je ze combineert met een top coat.

 

Deauty geeft je daarom een volledig alfabet met tips en tricks om je nagels weer fabyleus te maken!

 

A – Aceton zit in de meeste nagellakremovers en kan je huid en luchtwegen irriteren. FABY heeft een acetonvrije nagellakremover en een mild aceton remover, die je nagels schoon maken zonder de schadelijke bijwerkingen.

 

B – Het is aan te raden om standaard een base coat gebruiken. Zo zijn je nagels schoner en blijft je lak langer houden. FABY heeft een assortiment van base coats (oxygen, nourish en smoothing) die je verzekeren van een mooi eindresultaat.

 

C – Keep it cool! Vermijd warme, vochtige plekken (zoals de badkamer) en lak je nagels op een plek die koeler is. Zo voorkom je belletjes en drogen je nagels sneller.

 

D – Let erop dat je het dekseltje van je nagellak altijd potdicht zit! Hoe meer lucht er aan je lak komt, hoe dikker ie zal worden. Mocht dit toch gebeuren, niet getreurd! FABY verkoopt druppeltjes die je nagellak weer verdunnen, zonder kwaliteitsverlies!

 

E – Om egale nagels te bekomen is het beter een goede base coat te gebruiken dan je nagels te vijlen. Door te vijlen (of te polijsten) haal je de keratineplaatjes weg waardoor je nagels dunner en dus fragieler worden. Met een speciale smoothing base coat maskeer je de ribbels en oneffenheden op je nagels.

 

F – Foutjes zijn onvermijdelijk bij het lakken. Met de FABY Corrector Pen kan je echter snel en gemakkelijk je nagels bijwerken. Een must buy voor wie precisiewerk wil!

 

G – Go for glitter! De FABY Nuit de Mystères, een diepblauwe glitterlak met gouden accenten, is ideaal om een blijvende indruk te maken op je volgende feestje. Bovendien is blauw dé kleur van het moment!

 

 

H – Je nagels hydrateren? Dat doe je door dagelijks gebruik van nagelriemolie! Wanneer je nagels gelakt zijn nemen ze geen vocht en vetten op. Door gebruik van nagelriemolie voed je de nagelriemen en blijven ze gezond. Ook handencrème hydrateert de nagels!

 

I – Ze durven wel eens te beweren dat je nagellak in de ijskast moet bewaren, dit zou de houdbaarheid verlengen. Dit is echter een fabeltje. Een constante kamertemperatuur en bescherming van fel licht is voldoende om de textuur en kleur van je lak te bewaren.

 

J – Nagels lakken doe je voor jezelf! Een rotdag achter de rug? Of gewoon een beetje down? Een leuk kleurtje op je nagels lakken kan al snel een glimlach op je gezicht toveren!

 

K – Kunstnagels zijn erg in de mode. Toch moet je waakzaam zijn: je echte nagels worden brozer en dunner omdat er voor het aanbrengen van de gel herhaaldelijk over de nagelplaat moet gevijld worden. Hierdoor brokkelen ze gemakkelijk af. Permanente gelnagels zijn dan ook geen aanrader. Het is beter om te kiezen voor kunstnagels op basis van een semipermanente gel die afweekbaar is.

 

L – Laagjes, hoe dunner hoe beter! het is beter om meerdere dunne laagjes aan te brengen dan één dikke laag te lakken. Zo voorkom je een oneffen resultaat.

 

M – Soms moet je het aan de professionals overlaten. Een manicure is niet alleen gezond voor je nagels en handen, het voelt ook gewoon goed om even in de watten te worden gelegd. En je nagels zien er weer als nieuw uit!

 

N – Nagelbijten is een big no-no, daar we zijn ons allemaal van bewust. Maar soms kan het verdomd lastig zijn om ermee te stoppen! Een doorschijnende lak kan de oplossing zijn. Maar het kan ook zo eenvoudig zijn als een stuk kauwgum in je mond stoppen. Houd alvast je vijl bij de hand. Ook korte nagels kan je mooi en afgelijnd houden.

O – Is nagellak ongezond? De laatste jaren is de samenstelling van de gemiddelde nagellak er flink op vooruitgegaan. Toch bevatten nog veel nagellakken toxische stoffen zoals formaldehyde en tolueen. Alle FABY’s zijn ‘Big 5-free’, wat betekent dat ze deze schadelijke chemicaliën niet gebruiken. Mooi zo!

 

P – Wie zegt dat een topnagellak prijzig moet zijn? FABY is hét voorbeeld van prijs-kwaliteit. Zo vindt ieder wat wils!

 

Q – Quick dry: het kan soms frustrerend zijn om te wachten op droge nagels. Tip: gebruik de Faby Fast Dry topcoat of de Drop Dry sneldroogdruppels. Droge nagels in sneltempo!

 

R – Om je nagellak langer vers te houden is het slim om af en toe de hals van het flesje goed te reinigen. Zo komt er geen lucht bij en blijft de lak langer houdbaar.

 

S – De zachtroze Sensual Touch nagellak van FABY is een topper wat ons betreft. De pastelkleurige lak is subtiel en classy, maar vooral ook erg mooi!

 

T – Zeker even belangrijk als de base coat is de top coat. Dit is een (meestal) doorzichtige nagellak die je over je gelakte nagels aanbrengt, om het resultaat te sealen. Onmisbaar als je je nagels lang gaaf wil houden. FABY heeft o.a. een fast dry top coat die erg handig is voor als je weinig tijd hebt.

 

U – Broze nagels zijn het gevolg van uitdroging. Vaak is overmatig gebruik van water of schoonmaakmiddelen de oorzaak. Ook te veel nagellakremover met aceton kan de nagels broos maken. 

V – Velletjes rond de nagels kunnen een gevolg zijn van nagelbijten, maar komen ook spontaan voor. Om dit te vermijden kan je een nagelriemolie gebruiken. De FABY Nails and Cuticles Fitness Oil pen is een nagelriemolie op basis van vitamine E-F, Ginseng- en Echinacea extracten. Deze beschermt je nagelplaat en nagelriemen.

 

W – Nagellak weggooien, waar doe je dat ook alweer? In België hoort nagellak en aanverwanten zoals coats en removers bij het KGA (klein gevaarlijk afval). Niet zomaar bij het huisvuil gooien dus.

 

X – Een opvallende nagellak kan de X-factor zijn die je outfit compleet maakt. Aarzel niet om af en toe eens origineel uit de hoek te komen met een felle kleur of glitter-lak. De webshop van FABY kan je ongetwijfeld inspiratie geven (fabyboutique.be).

 

Y – Why not yellow? Voor diegenen die het ondertussen wel gehad hebben met de winter en op zoek zijn naar een zomers accentje heeft FABY heel wat leuke lakjes beschikbaar. Hi Honey! en Marrie me Robbie zijn twee gele tinten die zeker en vast wat kleur in je leven zullen brengen.

 

 

Z – Ook je nagels hebben zuurstof nodig, met name je nagelriemen. De oxygen base coat van FABY bevat vitaminen A, C en E en verzekert je nagels van een natuurlijke hydratatie.

Leave a Comment
Top