Le Couvent Des Minimes

GESCHIEDENIS / WAARDE VAN HET MERK

Le Couvent des Minimes werd genoemd naar een oud klooster dat in 1613 in het zuiden van Frankrijk gebouwd werd, waar missionarissen later met veel overgave en toewijding voor hulpbehoevende mensen zorgden. In 2004 werd het merk Le Couvent des Minimes opgericht om die traditie van zorg, eenvoud en overgave verder te zetten. Er wordt net zoveel aandacht besteed aan de producten als de missionarissen vroeger aan tal van mensen hebben gegeven. De natuurlijke verzorgingsproducten bevatten ingrediënten die bekend staan om hun weldadige eigenschappen, en er wordt extra gelet op een fijne textuur. Ook leuk om te weten: vandaag is Le Couvent des Minimes een merk van L’Occitane.

Waarom houdt Deauty van Le Couvent des Minimes?

  • Om de zorg waar de producten mee gemaakt worden: Le Couvent des Minimes selecteert natuurlijke ingrediënten die zowel een doeltreffende als helende werking hebben.
  • Om de eenvoud: Eenvoudige, gekende ingrediënten, efficiënte producten die makkelijk te gebruiken zijn en sobere maar kwaliteitsvolle packaging. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn.
  • Omdat er ook aan anderen wordt gedacht: 1% van de opbrengst van al hun producten gaat naar diezelfde missionarissen waar het allemaal mee begon. Hiermee worden projecten voor kinderen en gezondheidsvoorlichting ondersteund.