Redken

GESCHIEDENIS/ WAARDE VAN HET MERK

Even terug naar Californië in de jaren 60. De Amerikaanse actrice Paula Kent besluit haar lot – of liever haar haren – zelf in handen te nemen. Haar job als actrice vereist de ene na de andere chemische haarbehandeling en het ene na het andere kapsel, alleen vertoont Paula vaak allergische reacties op producten die kappers in die tijd gebruiken, en begrijpt niemand precies waarom. Kent beslist om, samen met haar kapper Jheri Redding, haar eigen gamma haarproducten op de markt te brengen. REDKEN wordt geboren. Al snel wordt REDKEN een cultmerk onder kappers. Vidal Sassoon, die wereldwijd bekend staat als visionaire kapper, wordt in dienst genomen om REDKEN over heel Amerika te promoten, waardoor het REDKEN Artists netwerk ontstaat en de modewereld haar stempel op het merk drukt. In de jaren 70 leert REDKEN (in de kappersindustrie een pionier qua opleidingen) zijn kappers over de wetenschap van het haar en ontwikkelt zo hun vertrouwen en knowhow. Na een zware aardbeving in de jaren 90, die alle REDKEN gebouwen in Californië met de grond gelijk maakt, verhuist het merk naar 5th Avenue in New York, waar het de trendgevoeligheid en nauwe band met de modewereld oppikt en eigen maakt. Tijdens de jaren 2000 gaat het merk een samenwerking aan met Guido Palau, een kapper die zelfs de grootste merken hoog in het vaandel dragen. REDKEN krijgt voortaan een ereplaatsje op de catwalks. Het merk wordt backstage uitgenodigd op de belangrijkste defilés en is aanwezig op alle Fashion Weeks: New York, Milaan, Londen en Parijs.

Redken voor mannen: De lancering van het Redken For Men-gamma enkele jaren geleden, is er eentje waar we allemaal zaten op te wachten. Het uitgebreide gamma aan producten biedt een allesomvattende aanpak voor de specifieke verzorging voor mannen. De producten kennen intussen een groot succes over de hele wereld, en terecht.

WAAROM HOUDT DEAUTY VAN REDKEN ?

  • Om de unieke mix van mode, inspiratie en geavanceerde technologie waar REDKEN voor staat.
  • Omdat het een vernieuwend merk is dat steeds de laatste New Yorkse trends weet te vertalen…en wie Deauty kent die weet: WE ♥ NYC!