Zo voorkom je cellulitis

Comments (0)

Zo voorkom je cellulitis

Niemand houdt van cellulitis. Echt níémand. Vandaar dan ook dat de drie Guam producten uit de Deauty for iU Box ongetwijfeld bij veel Deautista’s in de smaak zullen vallen. Maar in plaats van steeds achter de feiten aan te lopen, gaan we – als we slim zijn – toch beter preventief te werk? Dermatoloog Olivier Aerts vertelt ons hoe we cellulitis het best kunnen voorkomen:

Aerts: “Gezond leven en sporten, da’s het beste wat je kunt doen. Erfelijkheid speelt wellicht ook wel een rol, waardoor de ene sneller last zal hebben van cellulitis dan de andere. Maar niet roken, niet teveel alcohol drinken en niet teveel in de zon liggen kan tot op zekere hoogte ook helpen.”

Verdorie. Ook geen wondermiddeltje om van cellulitis af te raken dan?

Aerts: “Wonderen bestaan helaas niet. Laserbehandelingen die het steunweefsel activeren zijn eventueel een mogelijkheid, maar da’s een dure oplossing en ook daar mag je geen mirakels van verwachten. Masseren is ook nog een optie; hiermee stimuleer je de doorbloeding. Als je anti-cellulitiscrème gebruikt, zeker goed inmasseren dus. Maar vergeet dus vooral niet te sporten om zo je benen, bilspieren en bekkenbodem te trainen.”

Sla vanavond en morgen hardlopen? Vooruit dan maar – als iemand daarna ons Guam masker komt inmasseren, tenminste.

voorkomen van cellulitis Deauty