Vrouwen mannen en make-up: een interview met Kaat Bollen

Comments (0)

Vrouwen mannen en make-up: een interview met Kaat Bollen

Deauty voelt deze maand de liefde in de lucht hangen. Ook deze maand doen wij ons uiterste best om onze Deautista’s te verwennen met cosmeticaproducten opdat ze zich zelfverzekerd in hun vel voelen. Maar staat dit wel in relatie met elkaar? Hoe staat het mannelijke geslacht tegenover make-up? Wij vroegen dit en nog veel meer aan Kaat Bollen, gerespecteerde psychologe en seksuologe. Niet alleen zien we haar regelmatig passeren op de Vlaamse tv, ook heeft Kaat reeds op 27-jarige leeftijd drie boeken op haar naam staan.

Deauty wilt vrouwen laten kennismaken met diverse cosmeticaproducten en hun hierin begeleiden. Denk jij dat dit invloed heeft op hun zelfvertrouwen?

Kaat: Ik geloof dat make-up een vrouw zelfvertrouwen kan geven. Hun vrouwelijkheid wordt immers benadrukt waardoor vrouwen zich beter in hun vel zullen voelen. Wel moeten vrouwen tot op een bepaald niveau vertrouwd zijn met make-up. Wanneer iemand niets met make-up heeft, zal ze het gevoel krijgen dat ze een masker opheeft. Het verschilt dus van vrouw tot vrouw.

Hoe staan mannen tegenover make-up? Klopt het cliché dat ze vrouwen liever naturel zien?

Kaat: Uit onderzoek blijkt dat mannen vrouwen met rodere lippen en geaccentueerde ogen aantrekkelijker vinden. Ik denk dat veel mannen daarom vooral dénken dat ze een vrouw liever zonder make-up zien. Ze zullen altijd beweren dat ze ‘naturel’ het mooist vinden, maar stiekem weten ze niet hoeveel moeite (én make-up) het kost om er ‘naturel’ uit te zien.

Is er een reden waarom dat mannen aangetrokken worden door rode lippen en geaccentueerde ogen?

Kaat: Waarschijnlijk heeft dit te maken met de signalen die hiermee uitgestuurd worden. Zo is de mond natuurlijk een zeer sensueel lichaamsdeel. Als je dit extra in de verf gaat zetten, wordt je aantrekkelijker gevonden. Sommige mensen zijn van mening dat dit ook deels te maken heeft met het feit dat geaccentueerde lippen de man aan je andere lippen doet denken. Die redenering lijkt me echter iets te ver te gaan.

Met Valentijn in zicht zal er heel wat gedatet worden. Dragen vrouwen best hun haar los op een eerste date?

Kaat: Ik denk het wel. Haar heeft vaak een sensuele uitstraling. Zeker als het in goede conditie is en glanst. Dit maakt een vrouw nét dat tikkeltje vrouwelijker – mannen hebben immers vaak niet zo een indrukwekkende haardos. En vaak zijn mannen wel op zoek naar een vrouwelijke vrouw! Bovendien kan je tijdens het flirten vanalles doen met je haar, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Van harte bedankt voor de interessante weetjes, Kaat. Misschien nog een laatste tip voor onze Deautista’s over hoe ze verleidelijk voor de dag kunnen komen?

Kaat: Een beetje saai misschien, maar doe vooral waar jij je goed bij voelt! Trek eens wat extra tijd uit om je beautyritueel ten volle te kunnen beleven. Parfumeer je niet enkel met je lievelingsparfum, maar smeer je ook in met diezelfde lekkergeurende bodylotion. Maak jezelf zo verleidelijk mogelijk, zoals jij jezelf graag ziet. Want, als je je verleidelijk voelt, straal je dat ook uit. En het effect daarvan laat zich raden…