6 tips om je make-up borstels weer te laten stralen

Comments (0)

6 tips om je make-up borstels weer te laten stralen

Als je een goede set make-up borstels hebt, wil je deze liefst zo lang mogelijk bijhouden. Je borstels om de maand een kuisbeurt geven, zal hun leven zeker en vast verlengen en is dus een must! Volgende stappen laten je borstels er als nieuw uitzien:

1. Kies de zachtste shampoo die in je badkamer te vinden is. Een babyshampoo is eveneens een goede keuze!

2. Maak de haren van je make-up borstel nat onder de kraan. Let op: maak enkel de haren nat en niet de steel waar de haren aan bevestigd zijn. Zelfs de beste borstels kunnen op deze manier haren verliezen.

3. Doe een klein beetje shampoo in je handpalm en begin de borstel er goed in rond te draaien, je moet hier niet te voorzichtig in zijn!

4. Als je hem grondig ingewreven hebt, is het tijd om uit te spoelen. Let ook hier op dat je de steel niet nat maakt. Om de borstel uit te spoelen mag je de haren zachtjes uit elkaar duwen om al het product goed weg te spoelen.

5. Duw het overtollige vocht uit de borstel met een propere handdoek en breng de haren in de juiste vorm.

6. Tijd om de haren te laten drogen… en niet met een haardroger! Plaats een handdoekje in de hoek van de lavabo of tafel en leg je borstel op de rand zodat de haren in hun natuurlijke vorm kunnen drogen. En nu…wachten maar!

Onze laatste tip is om het juiste moment uit te kiezen om je borstels te kuisen, want je kan ze niet meteen terug gebruiken. Wij drogen ze telkens voor het slapen gaan, zodat ze er ’s ochtends weer helemaal stralend en nieuw uitzien. Klaar om ons gezichtje weer een maand mooi te maken!